Catering dietetyczny w pudełkach

Niniejszy artykuł pod tytułem Koronawirus – wszystko co musisz wiedzieć nie stanowi porady, ani nie jest materiałem edukacyjnym, a jedynie przedstawia wyłącznie opinię jego autora. Oznacza to, że wszystkie informacje, które u nas znajdziesz na temat Koronawirus – wszystko co musisz wiedzieć należy traktować jako forma rozrywkowa, a każdą decyzję podejmować wyłącznie samodzielnie w oparciu o właśne doświadczenie oraz rozsądek. Nie tylko nie zachęcamy, ale wręcz odradzamy wykorzystywanie znalezionych tutaj informacji w każdym celu i w każdej sferze życia prywatnego oraz zawodowego.

Dieta pudełkowa to rozwiązanie dla osób, które nie mają czasu, by samodzielnie przygotowywać posiłki. Gotowe posiłki są dostarczane do klientów w zamykanych pojemnikach. Czy ta moda jest bezpieczna? Co warto wiedzieć o diecie pudełkowej?

Dieta pudełkowa – co warto wiedzieć?

Dieta pudełkowa to metoda współczesnego żywienia polegająca na tym, że klient zamawia gotowe, specjalnie skomponowane dla niego posiłki. Jedzenie jest dostarczane w zamykanych pojemnikach do biur, na uczelnie oraz wprost do prywatnych domów i mieszkań. Dieta pudełkowa jest szczególnie modna wśród osób, które chcą zacząć się zdrowo odżywiać i schudnąć. Na co trzeba uważać, jeśli myślimy o tym sposobie odżywania?

Dla kogo dieta pudełkowa może nie być najlepszym rozwiązaniem?

Na zagrożenia związane z dietą pudełkową powinni uważać przede wszystkim alergicy. Osoby o potwierdzonych nietolerancjach pokarmowych powinny być szczególnie uważne przy doborze posiłków i zgłaszać ten fakt w firmie cateringowej, z której usług korzystają. Zanim zamówisz abonament, warto także wypróbować tzw. zestaw testowy i wypróbować jakość serwowanych posiłków, ponieważ składniki, z których komponowane są dania, nie każdemu mogą przypaść do gustu.

Na co jeszcze trzeba uważać?

Posiłki w ramach diety pudełkowej najczęściej są transportowane w szklanych lub plastikowych pudełkach. Nie wszystkie z nich nadają się do podgrzewania w mikrofali oraz przechowywania żywności! Pudełka z tworzyw sztucznych mogą uwalniać do posiłku groźne dla organizmu ludzkiego toksyny. Jak można tego uniknąć?

W branży cateringowej są ostatnio modne opakowania papierowe, wykonane z nieszkodliwego kartonu. To rozwiązanie rekomendowane do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Pudełka i opakowania tworzone przez takich producentów jak Packhelp są lekkie, trwałe i skutecznie chronią produkt, a do tego są zdrowe i nieszkodliwe, zarówno dla naturalnego środowiska, jak i ludzi.

Jeśli zależy Ci nie tylko na komforcie i smacznym posiłku, ale też estetyce, możesz wypróbować do pakowania żywności… spersonalizowane pudełka kartonowe. Minimalny nakład pudełek produktowych, które może zamówić zarówno klient indywidualny, jak i biznesowy, to 30 sztuk, warto wypróbować to rozwiązanie i cieszyć się zdrowym posiłkiem!